Зарплата у ЗСУ: у Раді планують підвищення деяким військовим

Тому що за мінімальної зарплати, яка існує на сьогодні, середня зарплата слідчого в Україні становить 16 тис. Наразі розмір мінімальної заробітної плати в Україні становить 6 700 грн, а в погодинному розмірі – це 40,46 грн. Так, Іван Нікітченко, директор Crane IP Law Firm каже, що новий законопроєкт, зареєстрований у ВР – це типовий популізм від опозиції, на який не варто звертати увагу. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який пропонує підняти мінімальну зарплату. Більшість опитаних нами експертів вважають законопроєкт, який передбачає підвищення зарплати поліції у 2023 році в Україні “мінімалки” поки триває війна популізмом. Нагадаємо, що традиційно рівень “мінімалки” в Україні переглядався урядом 1-2 рази на рік. Нагадаємо, в Україні зарплати військовим у травні 2023 року не зміняться. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про підвищення мінімальної зарплатні, яким пропонується поетапно підняти мінімальну заробітну плату вже від квітня 2023 року. Збільшення загальних асигнувань на заробітну плату педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл за рахунок освітньої субвенції може бути важким варіантом для державного бюджету, але за деяких умов може бути необхідним. Це означає, що рівень збільшення асигнувань за цим варіантом політики необхідно оцінювати в контексті фіскальної ситуації. Важко реалізувати, наприклад, варіант політики 2 (реформа оплати праці вчителів) без одночасного збільшення загальних асигнувань, оскільки зміна системи не повинна призвести до зменшення зарплати деяким окремим вчителям.

Статтею 116 Конституції України передбачено, що Кабінет Міністрів України забезпечує проведення фінансової політики, підвищення зарплати поліції у 2023 році в Україні політики у сферах праці й соціального захисту, здійснює заходи щодо забезпечення обороноздатності і національної безпеки України, громадського порядку, боротьби зі злочинністю, спрямовує і координує роботу міністерств й інших органів виконавчої влади. Цього вимагає ч. 5 ст. 6 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР (далі – Закон про оплату праці). Враховуючи зазначене, схеми місячних окладів робітників, зайнятих обслуговуванням державних органів, підвищення зарплати поліції у 2023 році в Україні які затверджені додатками 1 – 3 до Наказу № 609, підвищення зарплати поліції у 2023 році в Україні були розраховані з дотриманням зазначеної норми з урахуванням розміру окладу працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки (далі – ЄТС) станом на 01.09.2020 р. — 2225 грн. У МВС раптово заявили, що в бюджеті на 2022 р. додатково передбачено 2,8 млрд грн на підвищення окладів правоохоронців. Підвищення посадових окладів (тарифних ставок) за ЄТС означає необхідність переглянути посадові оклади у штатних розписах бюджетних установ і внести зміни до них або ж перезатвердити їх. Посадові оклади та оклади за спеціальними званнями поліцейським Національної поліції України встановлені постановою Уряду від 11.11.2015 №988 ще у 2015 році. Якщо звернутись до примітки 1 додатка 1 до постанови КМУ від 30.08.2002 р. № 1298, то посадові оклади (тарифні ставки, ставки зарплати) з 1 січня 2017 року розраховують виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, установленого в розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Автори законопроєкту пояснюють необхідність піти на цей крок тим, що в останні роки затверджено розмір мінімальної заробітної плати нижче розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Наразі в бюджеті України на цей рік зафіксована сума мінімальної зарплати у 6 700 грн в місяць. 5. Дізнайтеся середньоринкову зарплату для вашої посади, порівняйте її зі своєю і надайте цей аналіз керівнику. А якщо враховувати, що до “мінімалки” прив’язані усі інші соціальні виплати та пенсії, і вони автоматично зростають у разі її підвищення зарплати поліції у 2023 році в Україні, то грошей знадобиться багато. Також треба мати на увазі, що за час війни ніхто не рахував, скільки померло людей, які можуть розраховувати на соціальні виплати. Щоправда, у якийсь момент це може спричинити звільнення людей, але вони не будуть масовими. “Підвищення рівня мінімальної заробітної плати, або обіцянка зробити це є мірою моральної підтримки населення і дає розуміння, що вони зможуть прогодувати свої сім’ї”, – каже експерт. Кажучи про моральну підтримку, експерт говорить, що історично відомо, що через 2 роки ведення війни населення надто втомлюється від того, що відбувається.

Як зазначають експерти: “Відповідно до ситуації, яка зараз відбувається в країні, дійсно потрібно підвищувати мінімальну зарплатню. Але варто розуміти, що разом з цим підвищенням, зростуть ціни в магазинах, розмір штрафів, інші обовʼязкові платежі”. Цікаво, що спочатку його автори, планували тричі підвищувати українцям мінімальну зарплату. Теоретично законопроєкт може бути прийнято, wakougiken.co.jp але виконати його буде дуже важко. На його думку, є дві причини такого рішення. На даний час законопроєкт перебуває на опрацюванні у профільному комітеті та в майбутньому має пройти два читання у залі парламенту. На думку експерта, навіть у разі прийняття законопроєкту, українці навряд чи побачать підвищення “мінімалки” цього року. Адже працедавці змушені будуть виплачувати більше податків у разі збільшення мінімальної зарплати. Підвищення станеться в разі прийняття народними депутатами відповідного законопроєкту (№ 8431). Зараз він перебуває на стадії опрацювання в бюджетному комітеті Верховної Ради. 1. Дочекайтеся відповідного моменту. Цабаль і додав, що для цього можуть задіяти як внутрішні резерви та збільшення податків, так і домовленості з партнерами щодо збільшення боргу. Дякую всім, хто своїми підписами підтримав необхідність збільшення грошового забезпечення працівникам Національної поліції України.

Dr. Othavio Lopes

Médico Neurocirurgião
Cirurgias de coluna lombar, coluna torácica e coluna vertebral.

CRM: 5298496-5 | Ipanema - RJ

CONSULTÓRIO

Rua Visconde de Pirajá 550 - sala 1806/1807
Rio de Janeiro- RJ
Rio Instituto de Ortopedia.

plugins premium WordPress
slot bonus new member 100